Nick na CM: Raymaniac
Wys³any: 2012-11-28, 17:28
Pan Profesór Wykładowca: Ale po co wy właściwie notujecie, jest to jakiś sens produkować po 4 strony kartek z każdego wykładu, marnować drogocenne drzewa a i tak potem skończyć z dwóją na moim egzaminie? No bo zobaczcie jakie to bez sensu - uczycie się, wkuwacie i dostajecie 2. Potem przychodzicie z płaczem a ja odpowiadam: No i po co ci było się uczyć? Jakbyś się nie uczył to tez zasłużyłbyś sobie na 2!
Pani Doktor Wykładowczyni: Jak mawiał mój Profesor świetej pamięci "Danka, idziemy ze studentami na piwo - na naukę zawsze znajdzie się czas."
Nick na CM: Raymaniac
Wys³any: 2013-10-17, 13:25
Kryminalistyka, profesor produkuje siÄ™ o identyfikacji grupowej:
- No bo grupowa ma to do siebie, że zależy od subiektywności świadka - co wpływa na śledztwo. W końcu jak Pani Profesor Kwiatkowska* powie że ktoś był niski to powie to tylko dlatego że był niższy od niej i to wcale nie jest subiektywna miara...
<chwila refleksji>
- Chociaż nie, od profesor Kwiatkowskiej to jest wyższy nawet siedzący jamnik.
*Prowadząca wykład z tego samego przedmiotu, jakieś 150 cm żywego wzrostu.
Nick na CM: kahn39/musialmati
Wys³any: 2015-01-28, 18:30
Wychodzimy z zajęć i kolega mówi do mnie:
K: to zadanie 312. to było takie zadanie alkoproste.
Ja: jak to?
K: liczyliśmy objętość 1/8 sfery, 1/8 do ćwiartka na dwa, ćwiartka na dwóch to tyle, co pół litra na czterech, pół litra na czterech to nic.
J: Ale tu wyszło więcej niż zero... Więc to nie do końca tak. Nie powinieneś chyba rozpatrywać tego tak życiowo.
K: no tak... Życie nie przydaje się w matematyce xDDDDD
Do zdobycia jest 25 punktów, na ocenÄ™ dostatecznÄ… (ledwo) wystarczy zdobyć 12 punktów. Ponieważ rachunek prawdopodobieÅ„stwa mówi, że każdy powinien zdobyć 6 lub 7 punktów „strzelajÄ…c”, pozostaje do zdobycia jedynie 5 lub 6. Mam nadziejÄ™, że to siÄ™ PaÅ„stwu uda.
Gdybym byÅ‚ na egzaminie, to bym jeszcze powiedziaÅ‚, że ten, kto zdobÄ™dzie mniej niż 6 punktów nie dość, że nie umie, to jeszcze ma pecha – i nie wiem, czy takich w biznesie potrzebujemy ;)
Nick na CM: kahn39/musialmati
Wys³any: 2016-02-02, 22:39
U mnie ostatnio kolega zapytał się przy tablicy grupy głośno i serio czy to, co właśnie napisał na tablicy, to cyfra 3, czy epsilon.
Studiujemy MatematykÄ™.
BK <XD>
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum