Vista Home Premium 32 bit, kupiona z nowym sprzÄtem ktĂłry jÄ utrzymuje. Nie byĹo specjalnych wariacji poza oekaki ktĂłre coĹ nie chce wspĂłĹpracowaÄ. A tak to mi siÄ podoba :3
Nick na CM: smalltomasz
Wysłany: 2009-03-28, 13:02
Jestem osobÄ , ktĂłra dba o swĂłj komputer. Zawsze miaĹem dobry antywirus na dysku z aktualnÄ bazÄ sygnatur, co tydzieĹ czyĹciĹem dysk, pozbywaĹem siÄ Ĺmieci i robiĹem defragmentacjÄ. Jednak Windows, to Windows... skurwiel siadĹ. Najgorsze jest to, Ĺźe nie z mojej winy, tylko jak zwykle zĹapaĹem jakÄ Ĺ nowinkÄ wĹrĂłd wirusĂłw z naszej sieci osiedlowej. Ăw nowinka narobiĹa nie maĹo zamieszania w BIOSie, w OSie teĹź. ByĹem wĹciekĹy, lecz moja koleĹźnka, ktĂłra ma trochÄ wiÄksze pojÄcie o komputerach ode mnie, doradziĹa mi ubuntu. No i od dwĂłch dni jestem uĹźytkownikiem tegoĹź systemu. Niezwykle prosty w obsĹudze, no i to poczucie bezpieczeĹstwa... bezcenne! ;)
_________________ A nurse! a nurse! My kingdom for a nurse!
Nieco Ĺadniejszy IMO, ale to oczywiĹcie kwestia gustu... ZresztÄ jak bÄdziesz chciaĹ to sobie zmienisz thema i wszystko pod siebie dostosujesz. ZmieniĹo siÄ jeszcze to, Ĺźe wyĹÄ cznik jest tam, gdzie nazwa uĹźytkownika (Domyslnie na pasku u gory, przed tackÄ ), a to co zwykĹo bywaÄ wyĹÄ cznikiem sĹuĹźy teraz do wylogowywania. No i teraz ta nazwa usera jest bardziej interaktywna, bo np. pokazuje i zmienia status pidginowy... i myĹlÄ, Ĺźe nie tylko. Pewnie jak masz dwa takie zintegrowane komunikatory, to mozesz sobie status zmienic od razu.
Kurde rozpisalem sie tak na temat jednego przycisku ;o
Nie wiem w ogole jak masz to ubuntu zainstalowane, bo ja podzielilem sobie przestrzen na dwie partycje, jedna z systemem i jedna /home/. Dzieki temu reinstalka to kwestia instalacji systemu i ew. jakichs dodatkowych sterownikow... no i oczywiscie programow ;p Zero backupow. Wszystkie ustawienia nawet sa zapisywane na /home/, wiÄc jak siadasz przed kompem po reinstalce to nie czujesz roznicy.
Edit: Aaaaa... no i ma wiecej gier :D 17 typu jakies sapery, pasjanse, itp. No i jest Same GNOME :D
Nie wiem w ogole jak masz to ubuntu zainstalowane, bo ja podzielilem sobie przestrzen na dwie partycje, jedna z systemem i jedna /home/. Dzieki temu reinstalka to kwestia instalacji systemu i ew. jakichs dodatkowych sterownikow... no i oczywiscie programow ;p Zero backupow. Wszystkie ustawienia nawet sa zapisywane na /home/, wiÄc jak siadasz przed kompem po reinstalce to nie czujesz roznicy.
Jak ma siÄ doĹÄ szybki net to moĹźna upgradowaÄ do nowej wersji przez menedĹźera aktualizacji ja tak robiĹem, problemĂłw nie ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum