Nick na CM: Raymaniac
Wys³any: 2010-10-28, 16:54
Zgodnie z obietnicą w temacie o ksiazkach, czas sie wyżyć na Złotym Kompasie.
Film wyszedł w 2007 roku i już wtedy ominąłem go szeroko, czując tandete.
Przeczytanie jednak ksiązkowego pierwowzoru, który był zacny, niejako zmusił mnie do zobaczenia, jak to zrobili na wielkim ekranie.
I wiecie co ?
Miałem pieprzonego nosa, olewajac ten film trzy lata temu.
Rany, ten film jest po prostu bez-na-dziej-ny. W porównaniu do książki, bo na tle innego chłamu z Holywood film jest dosc przeciętny.
W warstwie scenariusza spieprzono niemal wszystko, co można było spieprzyć. Większosc wątków pocięto, niektórym zmieniono kolejnośc, innym zaś...zmieniono w ogóle sens (sic!).
Oczywiscie bojąc sie krytyki przez Watykan (która i tak była, o ironio) wywalono z historii jakąkolwiek wzmiankę o tym, że to kościół jest zły. Teraz mamy Magistrature, o której wiemy tyle, ze jest potężna i w chvj zła. Dobra, pomińmy milczeniem, że w ksiazce magistratura to tylko jedna z organizacji kościelnych. Nawet nie chcę mi sie pisac czegoś wiecej- scenariusz to bełkot, którego bym nie ogarnął bez znajomości ksiazki.
A, jeszcze jedno- kończy sie zupełnie inaczej niż ksiazka (ten nie zginął, ten nie zabił tego, wiec nawet nie wiemy, że okazuje sie skurwielem et cetera)
Do warstwy technicznej nie można się przyczepić- aktorzy są swietni, muzyka jest naprawde urzekająca, efekty specjalne też daja radę. Chociaż z armii tatarskiej zrobiono jakiś pierdolonych dziadków do orzechów
Aha. Na koniec dodam, że następnych tomów nie nakręcono z prostego powodu- tam scenariusza nie dało sie już pociąć tak, żeby wywalić z niego kościół i wiare
Nick na CM: smalltomasz
Wys³any: 2011-02-16, 14:06
Kelnerzy - głupkowata komedia przedstawiająca życie pracowników restauracji. Jeżeli ktoś lubi prostacki humor i liczy na szybkie poprawienie nastroju, to jest to pozycja idealna. Ja uśmiałem się mocno przy niektórych sytuacjach, więc film spełnił swoją rolę. Ah... no i wyciągnąłem z tej produkcji jedną naukę: NIE WKURWIAJ ludzi, którzy mają do czynienia z Twoim jedzeniem. Serio.
_________________ A nurse! a nurse! My kingdom for a nurse!
Nick na CM: kahn39/musialmati
Wys³any: 2011-02-16, 14:34
Gang Dzikich Wieprzy - świetne :D Jeżeli spodobał ci się tytuł, to z humoru w filmie też będziesz zadowolony :P Jest Kyle Gass!
Terminal - oglądałem go z 6 lat temu no i parę dni temu drugi raz. Ciekawa historia, nawet bardzo. Opowieść o tym, że prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie. I jest też zabawnie
Skazany na bluesa - dobra gra aktorska, dobry soundtrack, realizm. Strasznie słabo podłożony głos pod Kota no i nie mogłem znieść uczucia, że zbiera mi się na rzygi przez wszechobecne w filmie wymiociny i strzykawy ;x
Wys³any: 2011-02-16, 15:39
Terminal bardzo mi się spodobał. Nie ma sposobu, żeby nie polubić głównej postaci, która świetnie sobie radzi w nowej sytuacji.
Skazany na bluesa jakoś średnio mi się podobał. Szczerze mówiąc nawet nie potrafię wytłumaczyć dlaczego. Widać to nie był film dla mnie. :)
kutwa mać. Jak można z Lyncha zrobić czarnucha?! http://www.filmweb.pl/fil...nch-2013-433989 PRO FA NA CJA! Zawiodłem się nieco. Tyle jest ludzi podobnych do tego psychopaty a oni czarnego wzięli. Nie jestem rasistą ale to przesada. :P
Wys³any: 2011-04-10, 15:30
Po komentarzu myślalem, że David Lynch zmienia kolor skóry, a tak to generalnie wyrąbane, jesli na potrzeby filmu dobrze zrobią jego postać, to moze byc nawet azjatą. I fajny plakat, musze sobie go zmontować z kina
EDIT: Propos plakatu, wiedziałem, że go juz wczesniej gdzieś widziałem:
http://img155.imageshack.us/img155/6011/loljlx.jpg
To po prawej to zespół z Malborka, sam plakat datowany jest na Luty tego roku
Wys³any: 2011-07-17, 20:33
Ostatnio, chcąc zrelaksować się przy czymś śmiesznym i niekoniecznie mądrym, obejrzałem sobie Kac Vegas. Chyba jestem jakimś nudziarzem i to wyjątkowo smutnym, bo film mnie nie rozbawił nawet przez chwilę. Uwielbiam wulgarny humor, pełen przemocy i wszystkiego, co jest nieodpowiednie, a w tym filmie tego brakowało. Film zdawał się kierować w te rejony, ale jakby nie dotarł tam na czas. Mówiąc krótko: nudziłem się.
Za to mocno się śmiałem przy "Śmiertelnej wyliczance" - ten horror jest skrajnie głupi, polecam. Oglądałem z kumplami na stancji i w środku filmu zaczęliśmy snuć najgłupsze wizje, jakie mogłyby w tym filmie wystąpić... zaprawdę powiadam Wam, niektóre z nich miały swoje miejsce w filmie...
Nick na CM: hejo
Wys³any: 2011-07-18, 12:08
Ja swego czasu byłem na kinie letnim na Death Proof. Film Tarantino, czyli nie do końca wiadomo o co chodzi. Opowiada o seryjnym mordercy, który zabija swoim kaskaderskim samochodem jakieś tam laski. W końcu spotyka godnych przeciwników. Film fajny, jest krew, śmieszny nie jest, ale też raczej nie ma być.
Wys³any: 2011-07-18, 13:59
Obejrzałem niedawno "Klik! i robisz co chcesz" i muszę przyznać, że film jest całkiem niezły. Niewybredne żarty, w sumie mało śmieszne (pierdzenie w twarz, miłość psa do pluszowej kaczki) już prawie zmusiły mnie do przerwania oglądania, ale wytrwałem jakoś do końca. No i dobrze się stało. Końcówka filmu była bardzo dramatyczna, wzruszająca i nawet pouczająca. Film nie jest ani trudny w odbiorze, ani głęboki jak Rów Mariański, ale przyznać muszę, że jakąś wartość posiada.
Powiem tak: nie spodziewałbym się po filmie z Sandlerem takich wrażeń jakie wyniosłem po tej produkcji. :)
Wys³any: 2011-07-18, 16:28
a ja przedwczoraj obejrzałem Kac Vegas 2. Smallowi się nie spodoba, ale jesli ktoś brechtał na jedynce, to tutaj dostaje dokładnie to samo, tylko w innych, orientalnych klimatach. Nic wybitnego, ale ma ode mnie okejke.
kutwa mać. Jak można z Lyncha zrobić czarnucha?! http://www.filmweb.pl/fil...nch-2013-433989 PRO FA NA CJA! Zawiodłem się nieco. Tyle jest ludzi podobnych do tego psychopaty a oni czarnego wzięli. Nie jestem rasistą ale to przesada. :P
Scenariusz gry był mizerny, właściwie nie istniał. Lynch może być dowolnej rasy, bo historia i tak musi być nowa. Może się okazać, że Lynch w ten sposób stanie się bardziej rzeczywisty. A jak nie, to nie ma czego żałować - gra była pod tym względem bardzo słaba.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum