Styknie wszystko co nie jest bezfirmowym hitem za 2 zĹ :] Co do konkretnej firmy to kupuj róşne marki, bo struny to indywidualna sprawa, podobnie jest z ich gruboĹciÄ ; wiadomo - w koĹcu sam bÄdziesz wiedziaĹ co Ci pasuje. Standardowe sÄ chyba 9. MogÄ Ci tylko poradziÄ, Ĺźeby za bardzo nie szaleÄ z róşnymi gruboĹciami, bo Ci siÄ menzura rozreguluje, wiÄc licz siÄ z tym jak bÄdziesz chciaĹ zmieniÄ z 10 na 12 : ) OczywiĹcie nie zniechÄcam do eksperymentowania
@down
proszÄ bardzo
Ostatnio zmieniony przez Killip 2009-07-12, 19:53, w całości zmieniany 1 raz
Nick na CM: kahn39/musialmati
Wysłany: 2009-07-15, 11:40
Wiem, ze juz za pozno, ale sie zdejmuje struny tak, zeby gryf nie byl naciagniety tylko z jednej strony, czyli najlepiej sciagac 3,4,5,2,1,6, albo cos w tym stylu. Co do grubosci, to do elektryka 9 jest odpowiednia, bo sie troche podciaga i w ogole ;p Nie gralem na 10, ale przypuszczam, ze mi by bylo troche ciezko.
ZaczÄliĹmy na poczÄ tku wrzeĹnia, mamy prawie trzy kawaĹki \m/ + tony pomysĹĂłw na improwizacje wiÄc krĂłtki wystÄp na jakiejĹ imprezie MDKu mamy zaĹatwiony :P
Mamy zajebistego perkusistÄ, ktĂłry nawala podwĂłjnÄ stopÄ , Ĺwietnego klawiszowca, ktĂłry po prostu wymiata, ja troszkÄ przysysam, ale staram siÄ trzymaÄ poziom. A, no i jeszcze basista-ciota :P ale o nim nie warto w ogĂłle wspominaÄ...
Ask a newbie guitarist with band anything! jak to na /b/ mawiajÄ ...
Mi dzisiaj przyszedĹ humbucker od Wilinsona (zebra), nowa pĹytka (tortoise shell, HSS), nowe plastiki dla singlĂłw i gaĹki od potkĂłw (plastiki i gaĹki kremowe)
WymyĹliĹam trzyminutowy utwĂłr w paramore'owym stylu (ach, co tam, jest wzglÄdny rock i nie marudziÄ:p), rozpisaĹam na bas, gitarÄ, perkusjÄ, jest tekst i... nie ma ludzi.
A w ogĂłle, jeĹli kiedyĹ bÄdÄ bogata i kupiÄ sobie milion KORGowych pierdóŠto chciaĹabym nawiÄ zaÄ wspĂłĹpracÄ z Worminklem:)
A spadaj na dĹźewo
Jeszcze zobaczysz jak siÄ rozwinÄ.
(ale i tak zawsze bÄdzie na Twoim xD) a za moje ciÄĹźko wyĹpiewane piniÄ dze kupisz sobie konsole i odlecisz z Wejderem (tylko nie WADER:P)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum